Уеб уроци и ресурси по HTML,
CSS, CSS3, JavaScript и други

Категория

Обхождане на масив с map() 1

В предишния урок разгледах как работи метода forEach(), който се използва за обхождане на масив. В този урок ще разгледам друг метод - map(), който също се използва за обхождане на масив. Каква ли е разликата между тях?

Прочети повече →

Обхождане на масив с forEach() 1

Имам идея да започна да публикувам кратки уроци/статии, които да се фокусират върху работата на едно единствено нещо. Това може да бъде HTML елемент, CSS свойство, JavaScript код, кратка функция или дизайн и т.н.

Прочети повече →

Touch слайдер с SwipeJS и jQuery 1

В днешния урок ще ти покажа как да направиш елегантен слайдер, който ще работи на всякакви touch устройства - мобилен телефон, таблет или лаптоп. За устройствата, които разчитат на click, ще добавя бутони, чрез които да се сменят отделите слайдове.

Прочети повече →

Class селектор в jQuery 0

В този урок ще ти покажа как работи class селектора в jQuery. Подобно на id селектора, този също селектира HTML елементи от страницата. Има обаче една съществена разлика между тях. Тя е в начина, по който атрибутите id и class се използват в HTML документа.

Прочети повече →

Child селектор 2

В този урок искам да те запозная с един наистина страхотен CSS селектор. Този ми е един от любимите, защото не само че е супер ефективен, но и е много лесен за усвояване. За съжаление обаче, забелязвам че много малко хора го използват в своя код. Главните причини според мен са, че или не знаят за същестуването му, или умишлено го избягват, просто защото не знаят как да го приложат правилно.

Става въпрос за т.нар. child селектор. Звучи ли ти познат? В този урок ще ти помогна да усвоиш начина му на работа, чрез което искам да те окуража да го използваш в своя CSS код.

Прочети повече →