Уеб уроци и ресурси по HTML,
CSS, CSS3, JavaScript и други

Уроци по HTML

Условни коментари в Internet Explorer 1

Тестваш ли сайта си в Internet Explorer? Може би оставаш разочарован/-а всеки път, когато откриеш, че (за съжаление) голяма част от новите CSS 3 свойства не се поддържат в някои стари версии на IE. А още по-лошата новина е, че все още доста хора ги използват.

А мислил/-а ли си си, колко хубаво би било, ако имаше начин да заредиш допълнителен CSS и/или JS файл единствено в IE, чрез който да “фиксираш” част от проблемите. Е, има такъв начин. Използването на условни коментари е идеалното решение на проблема. Разгледай урока, за да разбереш как да ги приложиш в своя сайт.

Прочети повече →

15+ шаблона за бързо и ефективно скициране на сайт 2

Обичаш ли да скицираш идеите си преди да преминеш към изпълнението им? В повечето случаи, бързото нахвърляне върху обикновен лист хартия ще ти помогне да придобиеш по-добра представа за възможностите на самата идея. Предварителното скициране на уеб сайт върху хартия е доста популярен метод, който е лесен за изпълнение, евтин и не отнема много време.

В тази колекция ще намериш повече от 15 безплатни, готови за принтиране шаблона, които можеш да използваш за планиране на твоя следващ уеб сайт.

Прочети повече →

Приложение на class атрибута 1

След като подробно разгледахме същността на id е време да обърнем нужното внимание и на class атрибута. В този урок ще се опитам да включа най-важното, което трябва да знаеш за него. Ще разгледаме приликите и разликите между id и class. Накрая ще завършим с кратко упражнение, в което ще приложим всичко от урока. Хайда да започваме.

Прочети повече →

Същност и приложение на id атрибута 5

В днешният урок ще разгледаме подробно html атрибута id. Ще се постарая да включа всичко, което трябва да знаеш за него – от начини на стилизиране чрез CSS до добри практики при използването му.

Прочети повече →

Подредени и неподредени листове 3

Понякога при създаването определен раздел от уеб страницата ще ти се наложи да използваш подредени и/или неподредени листове. Значението им, точно както името ни подсказва, е да предоставят на посетителя лесна за възприемане информация, която е групирана по определен начин.

Чрез използването на подредени листове, предоставената информация е групирана по точно определен ред като всяка точка от списъка се означава с число или буква. От друга страна, информацията в неподредените листове не следва такъв ред и всяка точка се обозначава по един и същ начин без видимо ниво на важност.

В този урок ще разгледаме същността на подредените и неподредени листове чрез няколко нагледни и лесни за следване примера.

Прочети повече →