Уеб уроци и ресурси по HTML,
CSS, CSS3, JavaScript и други

Уроци по jQuery

Touch слайдер с SwipeJS и jQuery 1

В днешния урок ще ти покажа как да направиш елегантен слайдер, който ще работи на всякакви touch устройства - мобилен телефон, таблет или лаптоп. За устройствата, които разчитат на click, ще добавя бутони, чрез които да се сменят отделите слайдове.

Прочети повече →

Class селектор в jQuery 0

В този урок ще ти покажа как работи class селектора в jQuery. Подобно на id селектора, този също селектира HTML елементи от страницата. Има обаче една съществена разлика между тях. Тя е в начина, по който атрибутите id и class се използват в HTML документа.

Прочети повече →

ID селектор в jQuery 1

Този урок ще бъде по-кратък от обикновено. В него ще научиш едно единствено нещо. Това е работата на ID селектора в jQuery.

Този урок също така е насочен към напълно начинаещите. Ако си сред тях, ще се радвам да ти помогна да научиш нещо ново. Ако не си, тогава можеш да опресниш знанията си съвсем набързо.

Прочети повече →

Динамично показване/скриване на съдържание с jQuery 8

В този урок ще ти покажа как да изградиш FAQ (Често задавани въпроси) секция с динамично показване/скриване на информацията към всеки въпрос.

Прочети повече →

Най-добрите jQuery плъгини за 2012 1

Годината е към своя край, затова реших да подбера най-добрите (според мен) jQuery плъгини за 2012 в една кратка колекция. Ще откриеш голямо разнообразие от плъгини. Някои ще ти помогнат да създадеш т.нар. адаптивен лейаут (layout). Други ще те улеснят в създаването на страхотни слайдшоу галерии, а трети пък, ще добавят различни ефекти в сайта ти. Заслужава си да ги разгледаш.

Прочети повече →