Уеб уроци и ресурси по HTML,
CSS, CSS3, JavaScript и други

Уроци по Sass

Sass: Работа с променливи 0

След като инсталира Sass на компютъра си и научи как да компилираш файлове, следващата стъпка е да започнеш истинската работа със Sass. Благодарение на CSS препроцесорите вече можеш да използваш променливи и в писането на CSS. В този урок ще ти помогна да положиш основите. Ще започнеш с най-лесната част, а именно - променливи. Научи как става това!

Прочети повече →

Sass: Компилиране на файлове 1

След като в предишния урок инсталира Sass на компютъра си, в този ще научиш как да компилираш Sass файлове. Това не е никак трудно, но уменията които ще придобиеш тук са от голямо значение за бъдещата работа със Sass.

Прочети повече →

CSS препроцесори. Инсталиране на Sass 4

През последните няколко години използването на CSS препроцесори доби висока популярност. Това не е нещо необичайно тъй като адекватното им използване значително може да забърза процеса на създаване на един сайт. Дали ще ти бъде полезен или не, зависи най-вече от това колко време си готов/-а да отделиш, за да го усвоиш наистина добре. Усилията обаче си заслужават.

В този урок ще научиш какво представляват препроцесорите, как се използват и защо са толкова полезни. Накрая ще ти помогна да инсталираш Sass, с което ще направиш своята първа крачка към света на препроцесорите.

Прочети повече →